torsdag 21. mars 2013

Skamløst interiør

Det kan se ut til at jeg har null respekt for spikerhull. Eller alternative måter å henge opp ting, jeg er nemlig en racer på å få ting til å henge bare ved hjelp av tegnestifter. Noe som forøvrig viste seg å ikke holde på plass et bilde på rommet til eldstejenta. Ei heller lampen over senga til minstejenta. Ja, en liten digresjon der, dette skulle jo handle om mitt fravær av frykten for skjemmende hull i veggen, og spikerhull (tegnestifter lager jo knapt hull)


 Denne skamløsheten kommer best til syne på veggen over sofaen på kjøkkenet. Her koster det meg ikke mange kaloriene å bestemme meg for total forandring- og gjennomføre det. 
                   

Geviret har jeg (også ganske skamløst) stjålet fra låven (som jo er svigerfar sin, selv om jeg innimellom later som jeg bare kan forsyne meg av ting der inne). Det har fått litt påskepynt på seg og er nok mer fornøyd med å ha kommet inn i varmen for å skinne litt, enn å henge utenfor låven der det kan forvente svært lite oppmerksomhet. Det gamle bryllupsbildet til mannens besteforeldre (som bodde i huset før oss) tilfører litt historie og varme toner. 


Veggen inneholder en salig blanding av nytt, gammelt, arvet og funnet. Tallerkenhyllen måtte jeg be en uteligger i Oslo sende over til meg da vi begge befant oss oppe i en container. Jepp, true story, og temmelig skamløst.


Pusen liker best kirsebærgreinene (som jeg fikk tips om å ta i hus fordi jeg dreper alle blomster. Kvister måtte jeg klare, mente tipseren. Den gang ei.. skuddene visnet)


Her ser dere kroken fra kjøkkendelen av rommet. Det smarteste vi gjorde i hele huset var å rive veggen mellom disse rommene. Skamløst å rive en gammel tømmervegg? Jo, helt sikkert, men iløpet av dette innlegget har jeg funnet ut at jeg både er respektløs og skamløs.. i allefall når det kommer til interiør!

Ha en herlig kveld alle sammen, her er mannen på vei hjem med en varm take away-pizza under armen, nam, nam!tirsdag 19. mars 2013

Lesekrok i stua

Dager med mye innhold, positivt sådan, preger bloggen. Litt stillstand og litt mindre tid til å titte inn til dere. Jeg leser de fantastiske kommentarene fra dere og frydes og gledes og røres. Tusen takk! 


Våren kommer med masse liv, ikke bare i form av grønne blader, men også mer tiltakslyst hos denne kroppen. Vi besøker og besøkes, river plater fra vegger, finner flere tømmervegger, maler møbler, flytter puter...
  

... og flytter stoler. Kjær stol har mange navn, og denne er kjent både som Eccostolen og vandrestolen og har fremdeles ikke slått seg til ro. Denne stolen er stor og rommelig, og jeg som er stor tilhenger av å sitte i skredderstilling har god plass til dette i denne stolen. Den tar også fint to små jenter som vil sitte ved siden av hverandre og lese bok. Så nå tjener vandrestolen som sitteplass i lesekroken på stua. Ved siden av har jeg en kurv jeg fant på loppemarked, fylt med magasiner. 


 En samling av nytt og gammelt pryder vinduskarmen. Blå, rund vase fra den lokale bruktbutikken, to melkeflasker fra loppis, opalinvase som jeg fikk av mannens snille, snille tante nå i helga, høy hvit vase, geometrisk, liten kopp og trepotte- alt fra Bloomingville. Og kvister fra moder natur.Over stolen henger hyllehuset fra Bloomingville og burde kanskje fylles med bøker nå som den henger i en lesekrok. Enn så lenge huser den Hay-hånden, washi-teip, reinsdyr fra Tiger, bokstav fra Kremmerhuset og trådsnelle fra Bloomingville.


Nå skal jeg opp på loftet igjen å få maling på fingrene. Det er blant annet kommoden i et par innlegg under her som er under fargeforandring. Og det var en av dere som gjorde meg oppmerksom på denne fargen! Vent å se.

Ønsker alle og enhver en fin dag, håper å få besøkt dere senere i dag!

torsdag 14. mars 2013

Det beste av to verdener


Jeg er flere personer på en gang. En som drar til Trondheim, klemmer jenta jeg savner hver eneste dag, hun jeg møtte utenfor Grieghallen første dag i fadderuka for altfor lenge siden. Vi kjører hjem til fin leilighet med mann og barn, hun ingeniør, i en Volvo, så voksne vi er. Vår verden er matpakker, foreldresamtaler, bleieskift, kleskift, sengetøyskift, kropper som kommer løpende om natta, presser oss ut av senga, planlegging og trøtte tryner. 


 Vi ler, bestemmer oss for å glemme kosebukser, tidlige morgener og leverposteibrødskiver i små biter. Pynter oss, byttelåner klær, bruker en time på badet før vi går ut, lipgloss, veske, neglelakk. Så lenge siden.
Vi er tilbake. Det er bare oss to, alt er som før, vi har ikke større ansvar enn å holde blodsukkeret stabilt og krysse av på lista alle butikkene vi vil besøke. Vi rusler arm i arm i flere timer, tenker ikke en tanke utover hvor neste kaffe skal drikkes.


Vi pynter oss igjen. Drar ut. På kvelden. Lipglossen er med denne gangen også. Så rart å gå ute om kvelden. Husker nesten ikke hvordan kveldsluft føltes. Ekstra lett å puste, ekstra fri.
Vi kommer hjem når natta er på hell. Like før barna våkner. Men det er ikke vår tur til å stå opp. Vi våkner, snakker litt, sovner igjen. Så sjeldent.


Så er jeg på bussen hjem. Etter en helg med bare fokus på meg selv. Jeg sitter i bussetet og trykker på en imaginær gasspedal, vil hjem, fort. Låser meg inn tidlig på morgenen, mens det ennå er mørkt. Hører at den minste kroppen våkner. ”Mamma”, ropes det med den mjukeste stemma jeg vet. Sjelden har trappa vært mer frydefull å forsere, hjertet roper ”hurra, hurra, hurra” inne i brystet. Små armer som strekker seg opp, ”mamma komt heim”.


Så er jeg her. Hjemme. Det fineste i verden. onsdag 6. mars 2013

Mathearommet

Dette var en sånn dag som skulle være helt planløs. Den skulle bare inneholde sofa, serier på Mac´n og opplading til Trondheimstur på torsdag. Jeg trenger nemlig slike dager med det skrøpelige bekkenet jeg har vært så uheldig å bli tildelt. 


Men så spurte jeg de fargedyktige instagramvennene mine om hva slags farge jeg skal male den lilla kommoden til Mathea i. Og når jeg først var inne på rommet hennes så jeg alt det andre jeg vil gjøre her inne. Male en tavlevegg, male en krakk, sette inn en stol, henge opp bilder. And the list goes on. Og så kom kameraet frem, og egentlig uten å mene det ble det altså et nytt innlegg i dag. Egentlig et før-innlegg, ettersom mye skal gjøres her inne.


Barnerommene var de første rommene som ble ferdige, og derfor har de stått temmelig urørt av interiørfingre frem til nå. Det er altfor mange tilfeldigheter her inne for min del. Og rommets eier hverken leker eller sover her inne (senga vår er altfor god og mamma og pappas arm altfor trygg til det), så hun setter i allefall ikke fingeren ned for mammaens påfunn. Og godt er det.


 Mens jeg stod der inne i dag gløttet jeg ned på noen pomponger som jeg og Mathea laget for noen uker siden. De lå ubrukt i en eske, og det er jo ikke et verdig liv for en fargerik og glad pompom. Litt washi-teip, litt lim rett på veggen (her er det sikkert lurere og bruke dobbeltsidig teip eller tack it, men jeg er veldig, veldig utålmodig av meg og liker kjappe løsninger) Enkel og søt pynt.


Her er altså kommoden som hele dette innlegget kommer fra. Foreløpig har det kommet inn forslag om å male den i mint, korall, dus gul, safrangul, oransj, duck egg blue, gammelrosa, kirsebær, fersken, knall gul- og noen mener jeg ikke bør male den. Hva synes dere?


Ser at den gamle lampen i vinduet også skal ut. Tar mye plass på disse bildene. Men bær over med meg, dette ble et impusivt og ustylet innlegg.


Fine ugla fra Kind by nature. 


Og nydelig bilde fått av Kaspara, Matheas kjære kaninlampe, loppekanin, boks fra Blafre og mitt gamle broderibilde som hang over sengen min som liten. 

I morgen suser jeg avgårde til bartebyen for å møte ei kjære venninne. Og for å henge litt med disse gutta. Kanskje jeg ser noen av dere, vet jeg har flere bloggvenner i Trondheim.

Ha en fantastisk onsdag kjære dere!


tirsdag 5. mars 2013

Hvit tråd


Bor du på Gjøvik, bor du i nærheten av Gjøvik, skal du besøke noen på Gjøvik, kjøre gjennom Gjøvik eller i det minste har hørt om Gjøvik bør du så definitivt ta turen til Hvit tråd. Det gjorde jeg på fredag, da det var nyåpning av denne godterisjappa av en butikk. Og de nye lokalene er så fine at det kiler i magen bare jeg tenker på det. Industrielt, murstein, natur, høyt, høyt, høyt oppunder taket, trapper, nivåforskjeller, kafèkrok. Hva mer kan man ønske seg av et butikklokale?


Horder med mennesker nesten løp inn i butikken da snoren ble klippet. Med champagneglass i den ene hånda og tapas i den andre kunne de endelig ta de herlige lokalet i nærmere øyesyn.


Bak kassa stod flotte Christen og skinte om kapp med alle de kule lampene som henger og står rundt omkring i butikken.


Som denne.... og denne..


.. og disse. Dette er en av favorittene mine, har dere sett herligere lamper? Kortreist design fra Fåberg. Se opp for Ment, de har noe bra på gang.


Her får du kjøpt puter fra Hay, ugler fra Bloomingville, kopper fra Ment, lampeledninger fra Nud, kostebrett, bilder og pledd..


.. flere kopper, duftlys, oppbevaringskrukker, kurver, knotter, flere puter..


.. stoler fra Hay som gjør at du våkner om morgenen (rødt er energigivende!)..


.. sukkertøytepper fra Hay, About a chair (som nesten, nesten ble med meg hjem, neste gang skjer det), dots-knaggene, servietter, oppvaskmiddel..


.. kule speil fra House Doctor..


.. Og klær! Det bugner av herlige, fantastiske klær, og jeg ville fornye absolutt hele garderoben min etter en tur i denne butikken.


.. men nøyde meg med denne buksa og en t-skjorte.


Hvit Tråd frister med klær fra Minimum, Julie Brandt, Nümph, Becksøndergaard, Custommade, 5units med fler.


Jeg har bestemt meg, About a chair må få komme hjem til oss.


Jeg får ikke nok av disse veggene.


Søt lommebok. Og trenger du å friske opp neglelakksamlinga fører butikken Deborah Lippman.


Den deiligste sjokoladen fra La Praline Gothenburg, som jeg er totalt hektet på. Den med solbær er den store favoritten hos meg. Og te fra Pukka er alltid en slager. 


Noe for den som søker blått..


.. eller gjør som meg og trekkes mot gult når våren kommer.


Trenger du en ny veske eller maling fra Pure & Original? Dette er virkelig butikken som har det meste.


.. til og med kjekke og blide menn bak kassa.


Favorittdelen av butikken: den rå murveggen mot stoler i natur, bunadpleddet fra Andreas Engesvik og den råeste lampa jeg har sett, fra Seletti- ja takk til alt!


Denne lampa kunne jeg gjerne hatt i hus. Satt sammen av lampeledning og hus fra House Doctor.


Og jammen har ikke Hvit Tråd inngått et samarbeid med nabosjappa Krutt, som selger deilig kaffe, og åpnet opp for en fin kafèkrok mellom lokalene.. Hva er vel bedre enn å sitte med en kruttsterk espresso mens man peker på ting man ønsker seg.


Gratulerer Kristin og Christina, dere har all grunn i verden til å være stolte. 

Fant dere noen favoritter? Jeg kjøpte med meg en pose smågodt hjem, dere skal snart få se hva det var. Hint: mintgrønt fra Bloomingville. Ingen overraskelse verken når det gjelder farge eller merk

Håper alle har en fin start på uken!